måndag 30 december 2013

Gott nytt år

Aj jestas vad duktig jag är på att blogga just nu. Kanske inspirationen kommer nästa år, kanske inte. Den som lever får se.

Jag ville bara önskar  ett riktigt gott nytt år. Ha det bra, kära ni.

fredag 20 december 2013

Stockholm

Har varit till Stockholm igen. Det var bra igen.

Vi var på teater, på Dramaten för första gången. Vi var och titta på Fanny och Alexander. Jättebra. Stycket tog 3,5 timme och jag skulle ledigt ha sett 3,5 timme till. Jag gillar verkligen Fanny och Alexander och brukar varje jul kolla det från DVD.

Jag framför Dramaten i min fina filifjonka-kappa, ett loppisfynd.


Vi var och äta jättegoda hamburgare på Melker Anderssons Vigårda restaurang på Norrlandsgatan 13. Slurp.

bild: vigarda.se

bild: vigarda.se
Vi var och fika på Helin och Voltaire på Rosengårdsvägen  14, Djurgården. Systrarna Voltaire är en favorit. De har en jättefin avdelning och restaurang på PUB, vid hötorget. Allt de saluför väcker habegär, åtminstone hos mig.

bild: helinvoltaire


Svenskarna kan det här med mys och koncepttänkande. Allt är så fiiiiin, gott och mysigt.

På hemvägen satt jag i loungen och drack vin, blev lite småfull och pratig av mig. Fast det går ju inte alls för sig. Alla är väldigt tysta och dämpade och alla är karlar. Varför är alla affärsmän karlar?

fredag 13 december 2013

I dagens Borgåblad

Jag är kanske inte rätt person att ha åsikt om följande för att jag är sällsynt virrig person, lite som en ekorre men...

I dagens Borgåblad läste jag om Molly Rosenström. En 14 år gammal flicka som har siktet mot stjärnorna. Redan när hon gick i årskurs 4 "visste" hon vad hon ville bli.

Det är bara att gratulera för jag vet inte vid 44 år vad jag skall bli när jag blir stor. Det finns ju så mycket att välja mellan.

Dessutom har jag alltid varit av den åsikt att man skall inte sätta alla ägg i samma korg. Man kan ju kippa omkull i halkan. Fast Molly har tänkt på det också och har således väldiga fina vitsord. Stackars duktiga flicka.

När jag gick i årskurs 4 lekte jag med Barbi och Ken att de hade sex och hade verkligen inte en tanke på min framtid.
När jag var 14 lärde jag mig att röka och dricka och tänkte fortfarande inte på min framtid.

Nu säger jag inte att jag har gjort rätt. Jag säger att jag tycker att barndomen och ungdomen var en väldigt skön tid. Jag dalla och gjorden ingenting annat än levde. Tänkte inte på framtiden, att planera nästa veckoslut räknas väl inte som framtidsplanering.

Ännu efter gymnasiet visste jag inte vad jag ville. Nu studerar jag till konstnär och gör det för att jag tycker om det, inte för att göra karriär. 

Molly Rosenström är väldigt målmedveten och tänker inte sluta före hon är på toppen. Hon försöker att träffa sina vänner åtminstone en gång i veckan. En väldigt annorlunda ungdom än min och många andras.

Lycka och framgång till dej, Molly Rosenström, du är värd det.

måndag 9 december 2013

Avundsjuk

Ibland är jag avundsjuk. Fult? Ja men mänskligt tröstar jag mig själv. Dessutom är ju avundsjuka på nåt underligt, vrickat sätt en väldigt fin komplimang.
Eller är jag ut och cyklar nu?


tisdag 3 december 2013

Blodtörstig

Ibland kan diskussionerna blir bra underliga.

Jag är av gammal vana väldigt rädd för vargar och björnar. Fråg int mej varför, säkert nån moster som skrämt mig när jag var liten.

Vi diskuterade i alla fall IGEN vad man skulle göra ifall man skulle möta en varg. Jag konstatera att det kan väl inte vara svårare än att möta en hund. Den är ju ungefär lika stor.

Tänk nu ifall vargen skulle sätta tänderna i mitt magra arsle, jag skulle svänga om och ta ett stryptag om vargen, så skulle jag göra.
Det kan väl inte vara så svårt att ha ihjäl den resonera jag.

Fast vargen är väl ganska blodtörstig konstatera min syster. Och fortsatte torrt att du är väl ännu mer blodtörstig. Stackars varg.

måndag 2 december 2013

Jag fick mig ett skratt

Ett gott skratt förlänger livet. Hur sant det är lämnar jag osagt men nog är det härligt att få skratta.

På lördagkvällen stod jag och huttra på vår trappa. Jag rökte och njöt kanske inte så där väldans mycket av min tobak.

När jag kommer in sitter min karl med ett glas i ena handen och i andra handen en cigarr så fet att det såg ut som om han sög av den istället för på den.
Han var lycklig som ett barn på julafton.

söndag 1 december 2013

President Kennedy

Jag skrev ju tidigare om Putin och tänkte fortsätta lite om andra presidenter.

Det är 50 år sedan JFK blev ihjälskjuten. Därför har man fått köpa en bilaga med Iltalehti. Med stora feta bokstäver står det på bilagans första sida:

KENNEDY, KOVA POLITIIKASSA JA KOVA SÄNGYSSÄ!

My God, I say. Vad är det för en rubrik? Kova sängyssä? Är inte det en grundförutsättningen i sängen?
Var det det här legacy som JFK ville ha? (hmm, det blev ganska många frågor)

Tänk nu på Bill Clinton. Vad är det det första du tänker på när du hör Bill Clinton.
Hur han förklara med övertygande ögon och pekfinger hur han aldrig har haft sex med den där kvinnan.

Jag säger som Muminpappan i Muminpappans memoarer:
(citat)

" Varje troll måste ha nånting att se upp till (och ner på, förståss), någonting som väcker vördnad och ädla förnimmelser."

Citatet är taget när Muminpappan träffar självhärskaren för första gången. Muminpappan blir hemskt generad när självhärskaren inte överensstämmer med hans förväntningar.