fredag 13 december 2013

I dagens Borgåblad

Jag är kanske inte rätt person att ha åsikt om följande för att jag är sällsynt virrig person, lite som en ekorre men...

I dagens Borgåblad läste jag om Molly Rosenström. En 14 år gammal flicka som har siktet mot stjärnorna. Redan när hon gick i årskurs 4 "visste" hon vad hon ville bli.

Det är bara att gratulera för jag vet inte vid 44 år vad jag skall bli när jag blir stor. Det finns ju så mycket att välja mellan.

Dessutom har jag alltid varit av den åsikt att man skall inte sätta alla ägg i samma korg. Man kan ju kippa omkull i halkan. Fast Molly har tänkt på det också och har således väldiga fina vitsord. Stackars duktiga flicka.

När jag gick i årskurs 4 lekte jag med Barbi och Ken att de hade sex och hade verkligen inte en tanke på min framtid.
När jag var 14 lärde jag mig att röka och dricka och tänkte fortfarande inte på min framtid.

Nu säger jag inte att jag har gjort rätt. Jag säger att jag tycker att barndomen och ungdomen var en väldigt skön tid. Jag dalla och gjorden ingenting annat än levde. Tänkte inte på framtiden, att planera nästa veckoslut räknas väl inte som framtidsplanering.

Ännu efter gymnasiet visste jag inte vad jag ville. Nu studerar jag till konstnär och gör det för att jag tycker om det, inte för att göra karriär. 

Molly Rosenström är väldigt målmedveten och tänker inte sluta före hon är på toppen. Hon försöker att träffa sina vänner åtminstone en gång i veckan. En väldigt annorlunda ungdom än min och många andras.

Lycka och framgång till dej, Molly Rosenström, du är värd det.

6 kommentarer:

 1. Hejs svejs

  Det är sant att man skall leva sitt liv och njuta av det här och nu. Som du säger njuta av all tid man lever, barndom, ungdom etc. Människan mår bra av att äta, dricka och njuta av varandra och inte tänka allt för mycket på morgondagen men självklart måste man av det praktiska skälet även måla upp en bild hur man tänkte överleva morgondagen.
  Fint med människor som vet vad dom vill och vågar sikta högt, man kan bara hoppas att de når upp dit för gör de inte det kanske landstället inte fäller ut sej och då kan man få ont i baken.
  Det finns citat även för detta ändamål t ex Elämä on Laiffii och Elämä on ihmisen parasta aikaa fritt översatt; Livet är männisakns bästa tid. Kanske myntaren var i en annan dimension då han sade det men lite ditåt i alla fall.

  PS. Mark sade att gamla tanter lägger inte ägg:)

  Trevlig Lucia

  Magnus U.

  SvaraRadera
 2. har själv så mycket att säga om de här, men så liite tid, så jag får ta det imårrn. men hell jee, vart e dagens ungar? man tyx bara vara barn på klass 1 och 2 sen ska man göra allt, veta allt, inte bråka ,skratta, leka o.s.v helst ha ett,två hobby varje dag, bra betyg o kivoga polare. jag blir ju trött att skriva det, tänk att måsta göra det, som barn. vart i helvete e den här världen påväg att gå? to be continued........

  SvaraRadera
 3. Ja, herregud. Tänk om jag vetat vad jag skulle göra när jag var liten. Jag vet det ännu inte. Hoppas att hon blir det hon vill :)

  SvaraRadera
 4. nej nu får du nog skriva så jag har nåt att läsa!!!

  SvaraRadera
 5. Magnus U, du har rätt, gamla tanter lägger inte ägg, tack o lov.

  Klara, att ha ungar är inte alltid så lätt:)

  Linda, fast när jag var liten var allt möjligt, nu verkar allt vara mera eller mindre omöjligt.

  SvaraRadera