onsdag 20 november 2013

LCHF

Ni vet vad jag pratar om, eller hur?

Av nån underlig anledning köpte jag en bok om LCHF (omöjlig bokstavskombination att komma ihåg) av grannflickan när hon sålde jultidningar.

Skumläste den och fråga mig själv vad är det här för skämt?

Man skall inte äta potatis, pasta eller bröd. Vad skall man äta då? Småstenar. Nej, kött. För det mår vi människor bra av. Det är ju absurt ifall ni frågar mej.

Hur kan man få ihop en portion ifall man inte kan äta potatis,pasta eller ris?

Bröd och potatis är inte bra för människokroppen. Författaren försökte förklara och,  men att inte äta potatis, bröd och pasta. Att liksom lämna bort det för att äta kött istället.

Förstår ni?

5 kommentarer:

 1. jepp, de går nog en stund, när man har slått vad me nån, de finns nog så myky annat att äta endå, efter söder resan ska jag börja äta vanligt igen <3

  SvaraRadera
 2. Jag förstår. Jag åt enligt LCHF förut och gick ner ungefär 30 kilo i vikt. Skitbra. Men sen träffade jag min nuvarande sambo som var vegetarian och nu är vi veganer och då går det inte att inte äta pasta, potatis och ris tycker jag. Men vad tyckte min mage om att äta det igen? Jag hade såna magsmärtor att du förstår inte. Jag kom där och då på att LCHF är inte alls en sån bra idé. Jag tror mer på att äta av allt, visserligen då vegan om du frågar mig, och att röra på sig. Och nu är min mage helt ok med potatis, ris och pasta igen som tur är.

  SvaraRadera
 3. Klara,
  det stämmer att det finns så mycket annat man kan äta. Det är säkert bara en vanesak. Skulle gärna prova men vet inte ifall jag orkar. Att ändra sina matvanor är inte världens enklaste sak.

  Linda,
  30kg! herregud det var mycket. Kan tänka mig att ifall man lämnar bort nånting ( vad som helst) en längre tid och igen börjar äta så säger magen till.
  LCHF har ju fått väldigt många anhängare så riktigt bullshit kan det väl inte vara? Ja, jag vet inte men att bara äta kött känns inte ok. Vad bra att du har hittat ditt sätt.

  SvaraRadera
 4. Nä, usch, inte bara kött, det är både oekonomiskt, oekologiskt och ohälsosamt. Men det är med bacon morgon-middag-kväll väl lite av en LCHF-myt? Man ska väl äta mer mejeriprodukter (ost och grädde och sånt) och jag skulle förstås säga massvis och hinkvis med grönsaker som blomkål, broccoli, kinakål, surkål, zucchini, paprika och whatnot.

  SvaraRadera
 5. Maggie, you said it. Och jag gillar ju grönsaker. Fast jag älskar potatis och pasta också.

  SvaraRadera