söndag 3 juni 2012

Jag klåpar

Varit till landet igen. Svärmor flytta ner till landet. Hon hade bilen full med grejer;) Det är inte klokt vad en gamyl kan tänkas behöva nere på landet. Hon skulle kunna öppna en blomsteraffär så mycket blommor hade hon med sej.

Plocka syrener för att få ännu mera väldoft hemma hos oss. Vet ni att det doftar hos oss. Så underbart av liljenkonvaljer, syrener och en orientalisk lilja som jag gnällde till mej av min karl.

En problematisk sak med syrener är ju att de lätt slokar eftersom de ju inte har en stjälke utan en stam. De förmår helt enkelt inte att suga upp vatten. Men jag vet botemedlet. Först slår du sönder stammen med en brödkavel och sedan skall du doppa stammarna i kokhet vatten. På det viset kan syrenerna suga upp vattnet. Inget Birka-tidnings tips utan det funkar faktiskt.

Väl hemma kokar jag upp vattnet medan jag bankar så tusan på syrenerna. När vattnet var kokhet hällde jag vattnet i en vas. Jag visste att vasen kan gå sönder men jag tänkte att jag prövar i alla fall, helt ologiskt. Nåh, det sa ju knaks och vasen fick en spricka. Jag tråma hastigt syrenerna dit medan det sakta men säkert börja läcka vatten ur vasen.

Sedan, idiot som jag är, LYFTE jag vasen och fick det kokheta vattnet över mej. Varför, varför gjorde jag det....
Efter många missöden har vi nu fina syrener på soffbordet.


En enda stjälke räcker. Det kan bli för
intesiv doft med flera. Akta pistillerna. Får du
frömjöl på kläderna lossar det inte i tvätten.
Klipp bort pistillena ifall du näms. De är oxå vackra.

Farväl, snyft, en av mina favvo vaser.
Varför hällde jag kokhet vatten i dej, varför?

En skål från Holland med karki. En av min karls
egenheter. Helst skall vi inte äta av dem. Eller
så får vi ta en karamell. Hi-hi

Favorit  i repris.

4 kommentarer:

  1. Äach vad synd på vasen. Men tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vasen räddad. Syrener bra när det finns i överflöd och lätt som en plätt har man en megafin bukett. Hej, det rimmar;)

      Radera