onsdag 6 juni 2012

King of rock-n-roll

När det kommer till musik är jag nog jättelojal för att uttrycka det jättesnällt. Egentligen vet jag ingenting om musik. Tycker om att lyssna på svensk musik där orden får en helt annan betydelse. Tycker att texterna är ganska viktiga. Men så inte med Elvis. Hans texter ger mej ingenting. Men...

Jag har alltid varit en Elvis fan, big time.
Min karl och jag har t o m blivit i strid en blöt nyårsafton för att han kalla Elvis för en slick-mej-i-öronen-sångare. Det kunde jag bara inte tåla. Jag blev, ähum, sur.

När jag bodde i Sverige(2007) blev Amanda Jensen årets Idol. Hon börja sin Idol-karriär med en Elvissång: That's alrigt Mama. Den sången som oxå Elvis inledde sin karriär med.
Och hon sjunger den så fint:

Elvis skulle bli glad i sin rock-n-roll- heaven, tror jag. Vad tycker ni....
Bara en gitarr och den rösten. Lite som Adele med ett piano. Mer behövs inte. Less is more.

4 kommentarer:

 1. Elvis är King - har alltid varit! Han e min no. 1. Alltid.
  Jag gillar hans röst, hans sånger, melodi, ord... - allt. Plus att med tanke på att den tiden var det rösten och melodin som räknades och med det menar jag att det var inga playback, inga fixande med någo manicker o grejor som d görs i dagens läge. Det var "What you get is what you see" o inget annat. Sku gärna se om dagens artister sku klara av d? Att int ha så myky hjälpmedel när dom ska uppträda... Så jo, Elvis e King. Plus att ja ha gråtit me många hans sånger...dom e så hjärtnära.... Snyft.

  Ps Tjejen ovan - perfectomento!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom är han snygg. Tror du att han lever ännu;)

   Radera
 2. de klart att han lever, dessutom var ju Elvis påklädd, de ju ingen nuförtiden, skit i om man kan sjunga, vad man kan skaka reve utan att falla, så e de ingren skillnad vad du trallar, eller e de publiken som har blivi dummare ahahaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. ingen dum point där inte. T o m Marilyn Monroe var påklädd och då var hon i alla fall en sexsymbol.

   Radera