torsdag 14 juni 2012

Vådan av att vara tonårsförälder/sommarjobb

Just skrev jag om glädjen och nu skriver jag om vådan av att vara tonårsförälder. Snabba kast här. Men allt gott som inte har nånting ont i sej eller var det tvärtom?

Anyway. Våra tonåringar har inte sommarjobb. Det borde de verkligen ha. Åtminstone några veckor. Det borde vara lag på det. Så de skulle lära sej vad arbete är, hur det känns att förtjäna sina egna pengar.
De skulle lära sej att handskas med pengar på ett helt annat sätt. Ur ett nationalekonomiskt(heter det så?) perspektiv skulle det oxå vara bra. Finlands framtida vuxna skulle vara ekonomiskt förnuftiga.

Som det är nu, i alla fall hemma hos oss, sover de hur länge som helst, går aldrig och lägger sej och vill ha pengar hela tiden. Förståss! För levandet kostar och vi lever ju så mycket mer på sommaren.

Jag försöker för brinnkära livet hitta på vad allt de skall göra för att få lite fyrk men det är ju inte riktigt det samma.

Så Finlands president! Ifall du läser det här så kan du, PLEASE, se till att ungdomen får jobb.

Hej-hej.

2 kommentarer:

 1. Mina barn finansiera en wii-grej förra sommaren alldeles själva. dom samlade tomburkar och flaskor längsmed gården med omnejd. kanske inte riktit det flådigaste "sommarjobbet" men nån måste väl göra det oxo. och så fick de sin wii-grej äntligen :) hade nog lite tudelade känslor där, å ena sidan bra att dom fick "jobba" för sin grej men att gå omkring o samla stinkande tomma öl och ciderflaskor och vara barn, tycker int de riktit går ihop...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det låter helt huippu, vad företagsamma era barn är. Jag blir imppad.
   Men har ni så mycket tomma ölburkar på er gård, he-he?
   Men jag förstår nog vad du menar med stinkande tomma ölburkar... men å andra sidan är barn mycket mer liberalare än vi vuxna. Och det är sådär neutralt och inte så mycket vad som är fel/rätt....kanske, kanske inte.

   Radera