måndag 11 juni 2012

Trädgårdsprojekt

Vad tycks?

Varje sommar har jag trädgårdsprojekt.
Det som är bra med en frånvarande karl är att han inte kan ha avvikande åsikt. Så i princip kan jag göra vad som helst, i princip.
Han har sagt att han tycker att det räcker med rabatter nu och jag håller helt med. Inte mera rabatter. Han tycker oxå att jag inte skall förstora rabatterna och den diskussionen är ännu inte slutdiskuterad.
Eller vad säger du, Magnus U?

Det som har stört mej är kanterna på mina rabatter. Det skall vara raka, synlig, tydliga kanter. Sedan kan växtligheten växa hej vilt. Men endast då kommer de vilda till sin rätta. Vild växtlighet och otydliga kanter tar ut varandra, som minus och minus blir plus fast tvärtom, häh?

Ännu är gången lite skranglig men det skall jag åtgärda. På vänstra sidan om gången kommer det en måbärshäck.
Det är bara att ta sticklingar av mina måbärsbuskar, de rotar sej hur lätt som helst.
Måbär används inte alls så mycket här. Synd! Jättevacker buske enligt mej: grönskar tidigt, kan formklippas, vänlig neutral grönska....

Bondpionen
Från det ena till det andra. Bondpionerna blommar hos oss. Jag har endast av den här mörkröda varianten. Den doftar inte.
Är lite fundersam, är den fin? Är den inte lite vulgär? Lite porrig?
Gillar nog annars pioner men just den här doftlösa är inte min favorit. När man ser ut sådär skall man nog dofta.
Får "antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa" vibrationer.
Ha det bra.


6 kommentarer:

 1. Raka kanter, absolut! Stora rabatter, helt klart! Tycker nog Magnus U skall vara glad att han har någon som bryr sig och tar hand om trädgården. Så rabatta på du fru Mumin :) Eller hur Magnus U?
  /Mårten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fru Mumin? Det var inte illa att bli kallad till det. Och tack för att du tycker som jag. Och visst skall här rabattas;) Roligt att du kommentera.

   Radera
 2. Hejjsan
  Jaaha... kullerstenarna är borta. Avvikande åsikt kan man ju ha nu när det mesta kommer upp på bloggen. Men de brukar bli mycket bra de du gör. Raka kanter skall det vara, helst även rektangulära lättklippta gräsmattor. Men hur många har två-tre meter breda rabatter som tävlar med själva gräsmattan? Men å andra sidan kanske vi kunde realisera gräsklipparen!! Ja Mårten har rätt rabatta på du, och tack för travet på Östersund Mårten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har du förstått fel. Kullerstenarna är inte borta. Denna gång är, ähum, helt ny. Du får se när du kommer hem hur fint det är.

   Radera
 3. va fint de blir, kopi kommer rätt fram här å,du fåtar bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Kopin ser ut ha stått där hela tiden och foton blir bra i misstag.

   Radera