tisdag 26 juni 2012

Trädgården går bärsärkargång


Trädgården går bärsärkargång... och sedan ingenting, nästan, i juli.
Samtidigt är det bra för att juli månad har jag inte tid att beundra trädgården. Och den skall ju beundras för varför håller jag annars på.
Har tagit bilder med min Iphone. 
Hysteriskt vackra pioner eller bara hysteriska?

Kryddorna som väller överallt

Fingerborgsblommor, nepeta, vallmo...

Akleja, iris och monsterfunkia
Ännu är pionen vacker men sedan när den verkligen slår ut då... Den blir en cirkus av det hela och sedan är det över. Kvar blir det en massa ljusröda,vita och röda kronblad.
Vallmo är en annan blomma som råddar. Har både ljusröd och den vanliga orange. Vackra men de skall minsann ha utrymme i rabatten och det tar den oxå på andra blommors bekostnad.
Riktiga divor både pioner och vallmo.

Stor blåklocka börjar snart blomma. Har ganska mycket. Den däremot är vänlig ungefär som vår hund. Tar ej plats men är så vacker. 
Vackra ljusröda vallmo...

... som skall ha utrymme. Vackert?
I don't think so.


 Usch! Vad jag marrar. Det blommar för mycket. Men för mycket och för lite skämmer ju allt. Nå jo-jo. Men när det skall vara perfekt.

8 kommentarer:

 1. Snyggt säger jag. Jag skulle åxå vilja ha pioner i våran trädgård. Hmm... måste väl skaffa då? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Pioner är väldigt tacksamma oxå bara man inte planterar för djupt. Samma djup som i krukan. Rekommenderar verkligen att du köper ett exemplar.

   Radera
 2. Hej
  Låter som vappen, full fest på kvällen och på morgonen en massa papper och skräp överallt. Men vackert som en flicka, snygg som sjuttonåring som sedan mognar och blir vacker och ståtlig dam.

  Kan man likna en trädgård med ett liv ett samhälle????

  Ha de bra gått folk

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vilket skede sku du säga att jag är ifall du jämför mej med en pion? Tänk noggrant efter före du svarar.
   Sant det där med vappen. Ju bättre fest desto råddigare följande dag.

   Radera
 3. Hejssan

  Du är nåt som blommar vackert och länge för att sedan förgylla allas tid och rum med din nakna existens. Som origanon,silverarv eller varför inte linnean som du hade som logga i butiken tex....

  Skall jag avboka biljetten hem nu?

  SvaraRadera
 4. turtisarna ;) håller med, du liknar faktiskt kanske en pion, jag e mer som en maskros på er gård ;) hur man än gräver o försöker få bort rötter o allt så kommer jag alltid tillbaks, varje år, inte så vacker men jääävla effektiv muahahahhahaaaa sådär syns imårrn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näää, inte maskros. Den är nog för vanlig. Hellre då vitsippa ifall du vill vara nånting som kommer troget varje år och mycket;)

   Radera