måndag 24 september 2012

En nyfödd icke-rökares förvirrade tankar


Förvirrad är ordet. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka och tänka. Är jag en icke-rökare nu? Näääää är min spontana reaktion.

Jag tvivlar på det förnuftiga i att slut röka. Är det klokt att investera i nånting som jag först eventuellt  vid 60 har nån glädje av?
Dessutom vill jag röka i ren protest därför att jag tycker att dagens rökare blir förföljda som nazi-tysklands judar. Ja, ja jag vet att jag överdriver men lite ditår är det nog.
Snart får det stackarna stå och smygröka för hela världen i skogen. Ifall inte det kommer nån älg och buffar ut dessa rökare från skogen. - HÄR KAN DU INTE RÖKA.

Nej, usch. Jag tycker inte om när man frivilligt tar på sej offerrollen. Så nu alla rökare. Upp till kamp. Låt oss börja nikotin-revolutionen!

Äsch, jag skriver bara skit igen, som min karl skulle säga. Ursäkta att jag veivar fram och tillbaka men det är en big deal för mej.
4 veckan orökt???

De flesta kändisar jag gillar röker11 kommentarer:

 1. ööö.. vem e han i mitten?? har väl aldrig sett en sådan typ förut..

  SvaraRadera
 2. Hej

  Det är ju livsgranskaren Cornelis

  SvaraRadera
 3. Googla på Cornelis Vreeswijk. Han är jättebra tycker jag.

  SvaraRadera
 4. "Är det klokt att investera i nånting som jag först eventuellt vid 60 har nån glädje av?" Intressant perspektiv, så hade jag inte tidigare tänkt på saken... :) Men nog måste man väl ha nån annan nytta lite tidigare än i 60-års åldern? Typ lättare att andas redan nu? Bättre kondis? Klarare hy? Men tusan vad bra det går för dig! 4 veckor på raken bara sådär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag förstår att mina resonemang inte är så hemskt vettiga mitt i mitt värsta "vill ha tobak-rus". Allt stämmer som du skriver men ifall jag bara en tobak? Det gör varken till eller ifråN? Förvirrad är bara förnamnet...

   Radera
  2. Mm, jag har lite svårt för totalförbud. Det är ju bara det att i just tobakens fall har en tobak tendens att bli flera. Det är faktiskt ganska intressant hur tobak och identitet, eller iaf jag-bild eller den bild man ger åt andra, är sammankopplade. Jag tänker på cigarettens symbolik, som signalerar lite coolhet, konstnärlighet och en sorts likgiltighet inför den egna förgängligheten (dvs. döden). Tobaken innehåller så mycket annat än bara tobaksblad och lite filter...

   Radera
  3. Just så är det, coolt, konstnärligt och likgiltighet för sin egen förgänglighet. Kunde inte ha sagt det bättre.
   Fast det är sant så ser det inte ,när det är skrivet, så moget ut.
   Kan ha att göra med att jag tänkte döpa min blogg till kärringen mot strömmen;) Inte heller så moget.
   Jag gillar inte när folk säger att sådan är jag,känns som att man vill slippa sitt ansvar. Nu blir det råddigt igen...Kram.

   Radera
 5. Jag komppar Maggie! Strongt, gumman!

  SvaraRadera
 6. faaaan e de 4 veckor??? hoho de no strongt syrran, jag höjer mitt glas för dej ikväll,hehe. men e nog med i nikotin revolutionen, måst säga av alla dina tre favvon så vinner cornelis o tove, med james sku man int ha en schans, men sku man sku man ju genast ta honom, men vi börjar va i den åldern att vi gillar C och T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack både Neppis och Klara.
   Jo, Cornelis och Tove skulle genast tacka ja. Vad trevligt vi skulle ha, tror du inte det? James Dean får naturligtvis vara med på festen.

   Radera