tisdag 30 oktober 2012

Att välja glädje

Lägg till bildtext
Läste denna bok. Bara titeln fick mej att rysa. Börja läsa den i alla fall. Just så som jag tänkte att boken skulle vara var den.
Med fet text sådant som är viktigt. Var och varannan mening med fet text och uppmaningar att läsa meningen på nytt och begrunda meningen. Riktigt så att man skulle sätta boken bort ibland för att kunna begrunda en lååång stund. Bara crap enligt mej.
Men jag fortsatte med samma känsla som jag har när jag vill klämma ut min äldsta unges feta pormaskar( fast det får/vill jag inte): fascinerad men äcklad.
Herregud! Författaren tycker att man kan välja lycka. På riktigt.

Man väljer sina tankar. Tankarna finns på cellnivå. Med positiva tankar får man positiva celler. Oh jee! Hur kan man välja att tänka positivt? Genom att välja, Katja Linnéa. Vi har alla en egen vilja. Oxå jag, fast jag för det mesta tvivlar på den. Vi kan välja att bli arga/ ledsna. Våra medmänniskor kan vi inte påverka men vi kan påverka oss själv. Låter väl ganska förnuftigt.

Vad skall man göra ifall nån säjer nåt jävligt? Jo man skall tänka: Intressant! Vad lär jag mej av detta?

Så nu analyserar jag allt och alla och blir ännu konstigare än vad jag varit tidigare. Jag försöker bara att välja glädje kan jag härmed informera er om ifall ni undrar.

Puss och kram i sann positiv anda.

Vad tycker ni om sånahär böcker? Lite gördetsjälv-böcker, fixa din ilska själv. Författaren vill ju bara väl och har sålt ganska mycket. Lite kvacksalvar-feelis får jag nog. Men vaddå? Ifall det kan hjälpa nån så är det ju bara bra.

10 kommentarer:

 1. Hej

  Då rekommenderar jag att alla psykologer och andra förtåsejpåare läser den och behandlar alla massmördare, psykopater, våldtäcktsmän/kvinnor, djurplågare, parkeringsvakter och en och annan borgare för att rädda världen. Puss och kram åt alla i äkta Woodstockanda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar på alla sorter eftersom vi alla är uppbyggda av känslomässigt instabila celler. Puss och kram, ahaahahha-haahhaa!

   Radera
 2. De böcker som har en väldigt "amerikansk" ton och är väldigt övertydliga med noggranna instruktioner är jag nog lite allergisk mot. Annars tycker jag nog att dylika gördetsjälvböcker kan vara intressanta (sällan orkar jag igenom en hel bok dock). Man behöver inte svälja allt med hull och hår, utan plocka ut de bitarna av boken som man tycker verkar vettiga (eller minst kvacksalvar-arktigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, där var en del godbitar man kan suga på. Som just det att man väljer att bli arg. Men annars är det pikulite pinsamt att läaa dylikt. Lite som att erkänna att man har problem. Helt super skenheligt egentligen. För vem har nu inte lite problem nu som då.

   Radera
  2. Jag håller med. Alla har vi någo problem nångång. Det är lite pinsamt, men på samma gång tycker jag att jag kan lära mig så mycket av såna böcker också ;)

   Radera
  3. Vi kan göra det i smyg, ähum, här på bloggen;)

   Radera
 3. svar: så kiva :D och att de e nollsju-nollsju-nollsju ennutill :)

  SvaraRadera
 4. Jag hatar sådana här böcker, men det var inte det jag skulle skriva, men kände mig ändå tvungen att svara på din fråga. Man är ju ändå artig. Tror jag. Ibland. Nej, det jag ville skriva är att jag idag sitter och läser din blogg för första gången och "tamme tusan" du har den bästa blogg jag någonsin läst. Sitter hela tiden och småfnissar och känner igen mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet inte hur glad jag blev. Tack så mycket.

   Radera