tisdag 16 oktober 2012

Kommunalval

Ifall det har undgått er så kan jag rapportera att i denna del av mumindalen skall det bli val. Alla som ställer upp drar på sej sina finaste kläder och ler det allra vackraste de kan och så skall vi välja en av desssa hundratals. Jestas vad det är svårt!

Not! Nog ifall man skulle bry sej och på riktigt höra på vad alla har att säga men si jag har nog viktigare saker för mej. Helt politiskt inkorrekt!

Jag önskar att det skulle vara ett så brokigt sällskap som möjligt i fullmäktige: homsor, skrutt, filifjonkor och ja nån enstaka hemul måste det väl oxå vara.

Hur tänker ni när ni röstar?

Först röstar jag på parti, på de gröna. Sedan röstar jag på en kvinna och sedan skall det vara en kvinna som tillhör en minoritet, absolut ingen filifjonka. Då blir det inte så många kandidater kvar.
trapinka.blogspot.com
Kajsa Leka har jag röstat på, andra till vänster. Modig, aktiv, kvinna, grön...
Vad hon säger och har gjort vet jag ej men hon representerar sånt
som jag vill lägga min röst på




6 kommentarer:

 1. Jepp, jag gör som du oftast: parti, helst kvinna och sen väljer man mellan de få kandidater man har kvar :P Iår hör dessutom skäribo till ett av kriterierna, så jag sitter med _en_ kandidat på handen, men en god sådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra :) du har ganska många kriterier så va bra att du hitta en kandidat.

   Radera
 2. Sist och slutligen är det ju inte så svårt nej, uteslutningsmetoden lämnar inte mycket kvar. Jag tycker huvudsaken är att man försöker hitta en kandidat och röstar. Annars ska man inte gnälla heller. Man har ju ändå en liten chans att påverka fast det kanske inte direkt känns så alltid... Tack för titten på min blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rösta bör man annars dör man. Nånej;).

   Radera
 3. när jag var liten sa jag alltid att rösta på den, han sir bäst ut, rikit som när man kollar in anttila katalogen herr kalsonger, men nu för tiden e jag ännu mer förvirrad, alla lovar så fina grejer så de svårt, därför e de no gröna ti mej med, de liksom naturligast, de borda de ju va ti alla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygg måste min kandidat absolut vara:)

   Radera