onsdag 21 november 2012

Livets teater

När vi får gäster så städar jag. Men jag städar så att det inte ser så där superstädigt ut. För att jag vill att människor skall tro att jag har mycket intressantare för mej än att städa. Galet, I know.

Jag eftersträvar en lite bohemisk stil. Ni vet lite Tolstoj på nattduksbordet, en fin ofärdig akvarell lite slarvig upphängt med ritstift, en massa frukter(våra barn äter bara frukter inte karki) och allt annat skit kastar jag ner i källaren.

Vissa saker däremot är jag mycket, MYCKET viktig med. WC skall blänka. Inga fartränder eller frän urinlukt. Nej rosdoft och nån dyr tvål och rena handhandukar.

Sedan kommer gästerna och jag kopplar av ända tills jag ser tampongpaketet på vardagsrumsbordet. Inställsamma smile. Ups! Det är visst lingonvecka.
Eller kanske jag bara är en feminist som bejakar min mens. Ni vet lite som dendär bruden i den svenska filmen som går med muttan bar för att hon har svampinfektion och måste vädra muttan och muttan är ingenting hon skäms över och Ole Rapace drar byxorna ner och visar sin snorvel i jämlikhetens namn och de bor en massa människor i ett litet hus.
Och jag skrattar glatt för det gör jag alltid när jag ser en mutta eller snorvel!

Jaa-a! Livet är en teater. Och alla spelar vi vår roller. Endel gör det bra och endel gör det sämre, alla gör vi efter vår egna förmåga.

P.s. Vad heter dendär svenska filmen?

6 kommentarer:

 1. Hej

  Tillsammans. De lever i ett kollektiv. Helt okej film och hippielivstil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påstor du att hippiestil är okey, nu narras du:)?

   Radera
 2. japp jag har hem den. Rapace e såååå foxyger ;) de tuttu tunne de där med städande, tur att de finns ett ställe man kan kasta all skit, när de ska göras snabbt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh jee. Städa, städa varje fredag som Pippi. Fast du städar nog oftare.

   Radera
 3. Haha, det där gillar jag! Jaa-a så där vill jag också ha det. Det får inte vara för polerat och välstädat, för man måste ju kunna se att här faktiskt bor folk. Lite stökigt folk som nonchalant kan strunta i lite damm. Men varje fredag städar jag tyvärr inte. Fuskstädar kanske, men inte städar och dammsuger. Du har så rätt om våra roller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du är ju Bohemiska Maggie. ;)

   Radera