lördag 19 januari 2013

De stackars små liven

Vad det är vackert med gnistrande vit snö, bländande solsken och en krispighet som heter duga, 30 grader kallt. Liknar en glansbild men den är förrädisk.

Jag tänker på de stackars smådjuren när jag som hastigast står och stampar när jag skall ha min tobak. Jag ser fågelspår på vårt trappräcke. Yttepyttesmå.

Jag matar fåglarna. Jag finner ett nöje att se de små liven när de riktigt har burrat upp sig och äter för brinnkära livet, bokstavligen. De är så söta, sötast/stoltast är nog domherren med sitt röda bröst.

Sedan hastigt in tillbaka för jag kan inte vara utomhus, 30 grader kallt. Brrr....

Men tänk om några dagar kommer det att vara 50  grader varmare, sådär bara. Tänk ifall jag kunde magra 20 kilo om några dagar, sådär bara. Då skulle jag se ut ungefär såhär:

Får lite stress när jag nu skall bli konstnär.
Så fick ett skov och rita en kropp som blev för mager.
Kan man annars vara för mager? Jag menar så länge man är frisk, kan man då vara för mager?

7 kommentarer:

 1. Som svar på din fråga: Jo man kan vara för mager, fast man är frisk, i alla fall om man frågar andra... Eller alltså nej, andra upplyser nog en om det utan att man frågar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har förstått att magra kan få höra en hel del. Aldrig är det hur man än vänder så har man baken bak. Jag marrar ju själv om min vikt och det borde jag inte göra för det är ju bara en bagatell. Fast och andra sidan är min vikt lite som resultatet av hur jag lever mitt liv. Just nu är jag väldigt osund, hmm...

   Radera
 2. ja de problemet har int jag isåfall, att vara för mager höhöhö

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mej skulle det inte vara ett problem. Det skulle vara roligt att shoppa kläder för en gångs skull.

   Radera
  2. jepp, men de int möjligt, fast jag sku bantta 100 år sku jag inr bli mager ;)

   Radera