måndag 25 februari 2013

Drömmar om mat

Jag (dag)drömmer ofta om mat.

Ett skafferi full av godsaker. Där skulle jag samla på mig och klara mig och min familj fast tredje världskriget skulle bryta ut.
Där skulle finnas olika gryn, mjöl och pasta i överflöd. Exotiska, alldagliga kryddor. Kaffepaket i långa snygga rader. Socker, sirap, salt. Konserver, konserver och ännu mera konserver. Oljor, frön, torrjäst.

I frysen skulle jag ha en hel styckad gris, kossa. Bär, frukt, svamp...

Potatiskällaren skulle vara full av potatis, kålrötter, morötter, rödbetor, sötpotatis, lök. Saft, sylt, inlagad gurka, pickles. Äpplen, en och en packade i tidningspapper. Massor av vin, öl.


Låter det inte underbart.

Oftast blir det ju inte riktigt som man drömmer om utan man får kompromissa. Jag har en potatiskällare som för det mesta är ganska tom. Den är lite för kall på vintern.

Jag har en frys men där finns det mest franskisar och övergivna grejer som ingen vill ha.

Skafferiet är ett vanligt vitrinskåp fast det kommer närmast mina drömmar.  Jag gillar gamla plåtburkar.

Åh, jag önskar att jag kunde göra god mat. Denna vecka provar jag på fyra nya rätter: Snabbpaella, Maffig Minestronesoppa, Stolta paprikor och på fredagen blir det Vietnamesisk soppa. Låter det inte proffesionellt. Kanske jag återkommer med rapporter från mina äventyr vid spisen.

Försökte fota mina plåtaskar med Iphonen:
4 kommentarer:

 1. visst låter de så fint med ett eget skafferi, som förr. jag kommer ihåg när jag tvinna i Forsby slott,då när köttbullan jobbade där, så dom hade ett skafferi fullt med godisgrejer. hon försökte skrämma mej om att herrn i huset spökade där o hunden, men snålheten vann mej o min kompis, jag kommer ihåg att vi åt hovrätt. maräng o hela faderullan, int att undra på att man blev fet om man jobba som köksa ;) fina foton, om man får säga, dina foton e fina. vad gör ni nästa helg???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara tänka mej hur deras skafferi var. Jag tror att jag skulle bosätta mig där permanent.

   Radera
 2. Jag har precis samma skafferidröm, jag gick t.o.m. så långt att jag gav mig ett nyårslöfte om att städa upp ett stort skåp i köket och göra det till skafferi. Jag tål inte att behöva handla så ofta så basvaror skulle vara bra att ha hela tiden. Nå, gissa om det blev gjort.... Jag tål inte att städa skåp heller, så....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett skåp räcker långt. Egentligen just passligt mycket för mig. Lycka till med skafferiet.

   Radera