torsdag 14 februari 2013

Måste man som kvinna vara feminist?

Är det politiskt korrekt att vara feminist när man är kvinna? Är det kanske det enda rätta. För vad är man annars för syster. En syster som inte orkar bry sig om sina medsystrar.

Råka ni se på Mia på Grötö igår? Där fråga hon samma sak. Och hon erkännde att hon inte är en feminist.

Det är knappt man vågar tänka tanken. Alla är så himla mycket feminister idag. Jag måste erkänna att jag inte har tänkt så mycket på saken. Det finns saker som intresserar mig mera. Och då inte sagt att feministernas sak  inte skulle vara viktigt.


8 kommentarer:

 1. Det är väl PK att vara feminist. Om man säger att man inte intresserar sig så mycket för det är det väl mer allmänt acceptabelt än att man går ut med att man inte är feminist eller rent av anti-feminist. Jag tycker att man måste acceptera att folk brinner för olika saker. Därför är argumentet "Jamen, kvinnorna i Sudan då? Tänk på dom istället för att gnälla över glastak i Hfors" ganska värdelöst i mitt tycke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte säga att jag inte är feminist därför att jag har inte tänkt på saken tillräckligt.
   Dessutom verkar det finns mera kvinnor i bloggvärlden så bilden kanske är en aning snedvriden.
   Visst är det bra att man brinner för saker och visst är det mer synd om kvinnorna i Sudan fast jag har aldrig varit så hemskt tävlingsintriktad.
   När jag var yngre var det PK att vara med i Greenpeace(guilty ;))

   Radera
  2. PK varierar från tid till tid. Om man inte intresserar sig för frågorna är man knappast feminist, men inte måste man väl heller intressera sig bara för att man är kvinna. Att vara antifeminist och kvinna kan jag dock tycka att är lite konstigt (dvs. vill motarbeta feministerna). Alla brinner vi för olika saker och ingen ska kunna komma och diktera vad man ska intressera sig för ("för det finns ju faktiskt viktigare frågor", jaa i dens tycke). Och sen det där om att feminismen bara handlar om kvinnofrågor stämmer inte. Ett mer jämställt samhälle öppnar också många stängda dörrar och vägar för männen.

   Tja, överdrifter, kanske.

   Radera
  3. Undrar just varför feminismen är så "inne" igen. På 70 talet fannse det ju medan det på 80 och 90 talet inte var så inne och nu verkar det vara jättepoppis igen. Du har säkert bättre koll på det där.
   Det är på riktigt bra när man brinner för nånting. Men faran finns ju att det blir snevt/överdrivet. Så är det ju med saker som är viktiga,vet med mig själv när jag pratar om blommor så kan många tycka att jag är helt hopplös. Varför är den ena blomman mycket vackrare än den andra när de ser likadana ut, i deras ögon men absolut inte i mina.

   Radera
 2. Jag säger som du: det finns saker som intresserar mig mera.
  Jag tycker också att diskussionen om rättvisa mellan könen ibland går till sådan överdrift att det blir allt annat än rättvist ur männens synvinkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har de många poänger men jag är inte så intresserad. Och det var mest det jag undra över oxå. Borde man kanske vara det eftersom det angår ju mig i allra högst grad. Och håller med att det går till överdrifter ibland.

   Radera
 3. dehär blev nog för myky för mej med kanske. jo jag e en kärring, som int heller har bu eller bä att säga om den saken. jag mår bra, o tycker om god mat ;) thats it

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väljer ju våra fighter för vi kan ju inte vara med på alla.;)

   Radera