söndag 17 februari 2013

Vad är en diskussion

När två eller fler pratar med varandra. Klart som korvspad. Man kan vara av olika åsikter men ifall man är civilserad borde man kunna "diskutera".

När blir en diskussion ett gräl?  Kan man gräla civiliserat utan att höja rösten eller använda " fula" ord. Och är det så hemskt att gräla.

Jag bara måste få gräla ibland. Det är så himla skönt. Jag gräla inte civiliserat  det kan komma ett och annat slag under bältet rentav i skrevet.

Men diskussioner är trevligt. Ifall jag känner att man lyssnar på mig, respekterar mina åsikter och inte tycker att jag är en idiot p g a mina åsikter. Jag lyssnar gärna och kan ändra mina åsikter. Ganska sällan upplever jag såna diskussioner, tyvärr.

Tove Jansson, vem annars, skriver bra om detta oxå. Stycker från  Kometen kommer:

" Så kom det sig att hemulen följde med på vandringen mot Mumindalen. Han var mycket besvärlig att ha med sig men det kunde inte hjälpas. En gång fick de gå tillbaka flera kilometer för att leta efter ett feltryck som han hade tappat och två gånger kom han i gräl med Snorken om nånting som ingen av dem riktigt hade reda på ( de påstod att det var en diskussion men det lät som ett gräl).
Just denhär hemulen var en F I L A T E L I S T men en hemul i alla fall.

2 kommentarer:

  1. jag måst säga att JAG respekterar dina åsikter, fast jag int lyssnar, viss e jag så oärhört snäll ;)

    SvaraRadera