onsdag 27 februari 2013

Fåglar är roliga

Jag brukar ofta följa med olika fåglars sysslor. Kråkor, måsar, småtippor, fasaner och vad de allt heter.

Det är roligt. När de spatserar omkring. Stolt med brösten ut, på sina små tassar och pickar efter mat. Hela tiden på hel spänning ifall nån vill dem något ont.

I våra trakter finns det mycket fasaner. Mycket revirtänkande. De jagar varandra på våra gårdar. De ser så roligt ut när de inte har armar. Det blir ingen nyrkkitappelu.

För några dagar sedan satt de på högspänningslinjen, två och två, kuttra så tusan. Snart har vi en massa små babyfåglar som kvittrar. Vi har nästan varje år ett fågelbo med ungar på vår gård. Ibland ser jag dessa fjunbollar i våra äppelträd när de just har lärt sig att flyga. Lika gulligt som kattungar.

Påfåglarna på Högholmen är jag lite rädd för. De väsnas alldeles för mycket och är för arroganta/närgångna.

Måsar är alldeles för snåla i mitt tycke. 

Kråkorna i skogen brukar jag prata med när jag rastar vår hund. De kraxar åt mej upp i toppen på ett högt träd och jag svarar. Kråkorna brukar bråka med vår hund som tror att den kan fånga dem. Den ger aldrig upp. Måste beundra hundens envishet.

Aj, jestas min vårlängtan tog detta uttryck idag. Snart kommer plogarna med fåglar från södern tillbaka och då skall jag nog hojla så mycket som min tobaksförstörda röst tillåter.

Glad vår!

2 kommentarer:

  1. håller med att idag har jag haft sån jääävla vårkänsla med. fåglarna har kvittrat o solen har värmt. SKÖÖÖÖN tid framför oss :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du satt huvudet på spiken. Halleluja och det är framför oss.

      Radera