måndag 26 mars 2012

Luija laatua Lada

Kan inte lämna ämnet: klara sej på mindre. Det var nånting som jag fundera på jättemycket när ungarna var små. Då tänkte jag oxå på hurdan bil jag ville ha. Jag ville inte ha en bil som var så dyrbar att jag knappt våga sätta mej i den. Nej! För mej är bil ett fortskaffningsmedel och absolut inget trick att visa hur bra det går för mej.

Så här skall en bil vara: kantig och billig
I alla fall kommer jag ihåg en Ladareklam. En vit Lada av modell farmar. Så jättevacker. På reklambilden satt ungarna på biltaket och på bilen. Jag vill fortfarande ha en Lada och helst en vit.
Nu kan det ju hända att det är den lilla kommunisten i mej som talar. Men är inte Ladan fin? Tänk att fara på semester med taket fullt av bagage och kastruller som hänger och slänger som värsta tattare.
Jihuu. Låt äventyret börja.

P.s. ungarna skulle väl tycka att jag är lika pinsam som jag tyckte att min pappa var i  tiderna. Jaa-a äpplet faller inte långt.... trevlig måndag

8 kommentarer:

 1. O min pappa försökte få mig o köpa en Lada då när ja fick körkort. Jösses vilka "strider" vi hade om den saken...mest för att d sku ju va nolot att köra me sån ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle ha lyssnat på din far:) Han visste nog vad han prata om.

   Radera
 2. Hej igen

  Gamla bilar har "karaktär". Man kan själv fixa med dom för att det ofta är ganska enkelt att bara byta en del. Nya bilar är i princip likandan förutom att man måste kvittera felet via en dator för att släcka alla varningslampor etc. Plus att det finns mera elektronik som berättar åt dej när spolarvätskan är slut eller att bromsklossarna skall bytas. Tacka vet jag Chrysler Valiant från 1964 med rak sexa med 101 amerikanska hästkrafter och soffa fram så man kan mysa med bruden till Eddie Meduza.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla bilar precis som gamla människor har karaktär. Livet plågar och lär... och ingenting slår soffa i framsätet på en bil.

   Radera
  2. ååå get a room.......... ;)

   Radera
  3. Hi-hi. Läs:jag fnittrar förtjust med handen för munnen.

   Radera
 3. pappas gröna skoda, som han köpte för 200mk av Pekka, (kun sain halvalla) den bilen körde vi med till Pernå kyrka när jag blev konfirmerad, pappa satt i bilen o läste b-klassens deckare, när vi andra var i kyrkan på konfirmation, lika bra att han satt i bilen, för i kyrkan sovde han alltid höhö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha-ha. Den gröna skodan skulle jag sååå kunna ha idag. Men då var det såååå pinsamt.

   Radera