onsdag 21 mars 2012

Semestern knackar snart på dörren :)


Snart är semestersäsongen här. Men det är nu det skall planeras vad allt skojigt man skall ha för sej i sommar.
Kommer att tänka på muminfamiljen som inte planerar så mycket utan mer bara far dit näsan pekar.
Muminfamiljen gör små utfärder till stranden eller till dendär ön som Lilla My tror att är en fluglort på kartan. Alltid tillsammans. Det är hur mysigt som helst. Muminmamman är den som packar allt utan att knorra. Kanske hon tycker om det. Muminmamman tar med sej halva huset och lite till. Det skall var plättstekpanna, yllebyxor, nål och tråd,  ett halvt apotek...
Oftast har de ganska primitiva övernattningsställen , typ tält. Sedan sover de där allihop.Inte gör de så speciellt mycket på sina utfärder heller men spännande är det likväl. Rena rama drömtillvaron.
Denna karta har vi fått från min karls barndomshem

Om jag skulle få bestämma skulle vi fara på bilsemester till Sverige. Köra ner från Stockholm längs Österlen  till Skåne och vidare till Göteborg. Eventuellt ta en färja över till Danmark.

Eller istället för bil med häst och såndär WildWest kärra. Så skulle vi övernatta i den på nån strand. Ha en brasa där och grilla korv och marsmallows.
Tror att det skulle gå för långsamt, vi skulle antagligen ha tagit livet av varandra nånstans 100 km ytterom Stockholm.
Hej-hej.

4 kommentarer:

  1. Hej gumman
    Ja den planchen minns jag väl. Måste vara lite sliten i kanterna idag. Vi fantiserade att det var en skattkarta med bröderna. Och så finns där en fin bottenplan på huset också, som för tankarna till byggbranchen. Ha de gott, vi syns och känns på Torsdag.

    SvaraRadera
  2. Har muumina näsa? Och så tar domju med sej badkaret när kometen kommer.
    Dunno?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha-ha. Inte har mumintrollen näsor, de har väl nosar. Badkar kan vara bra att ha när en komet kommer åtminstone för säkerhets skull.

      Radera