lördag 4 februari 2012

Vintersömn?bild av Tove Jansson 


Just nu ligger muminfamiljen och sover sin vintersömn. Deras magar är fulla av barr och de sover bort hela den långa och kalla vintern. Det låter inte alls så dumt. Ifall man inte, som jag, har någon glädje av snö och kyla skulle man lika gärna kunna sova, sova och åter sova.

Jag tycker om julen och den vill jag inte gå miste om. Visst, det är mörkt som i kattarsolet men jag tänder ljus. Inte många ljus och inte överallt utan några små flämtande ljuslågor, jag tänder en brasa. Det är magiskt.
OK, det är fint, men efter julen har jag fått nog.

Vad är det som är bra med januari? Jag kan köpa tulpaner, de är billiga så jag köper hela tiden och många. I Aalto-vasen skall det åtminstone vara 20 st. gula tulpaner. Den gulen färgen gör mig glad. Helst skulle jag köpa svindyra papegojtulpaner eller franska tulpanerna men det tillåter inte min plånkka.bild från google


Nånting annat som är bra med januari? Just nu kommer jag inte på nånting. Visst är det sorligt, jag medger.
Det finns ett ordspråk som är nånting att: Det som inte tar livet av en, stärker en. Det är rena rama bullshit. Jag blir inte alls stark. Jag blir apatisk, bitter och vill bara fara och sova, helst med nån från muminfamiljen.

Slut jamat! Januari är över, tack o lov.

1 kommentar:

  1. Hey darling! Vad är bäst med februari? Snökristallens frusna skönhet? Vad säger muminpappa om det? -Naturen är som en jättekatedral och alla som träder in blir religiösa.
    Nu ska jag fortsätta min vintersömn på soffan.

    SvaraRadera